Az oldal célja

Nos... mindig is érdekelt az, hogy a filmekben, képzelt világokban, regényekben, játékokban milyen lények élnek. Ezért úgy gondoltam, hogy az internet segítségével összegyűjtöm ide erre az oldalra a legtöbbjüket. Legfőképp saját célra, mivel szeretnék írni egy enciklopédiát, mely minden fajt tartalmaz, amit csak találok, de ha valaki kedvet kap esetleg az íráshoz, az meríteni is tud az összegyűjtött anyagokból.
Az oldalon filmbéli, könyvbéli, játékokban használt fajokat, és kriptozoológiai lényeket is találhatsz.
Kellemes kutakodást!:)

Szerk.: Úgy gondoltam, hogy felsorolom az összes, általam ismert lényt némi jellemzéssel. Minden napra egy jut. Lehet, hogy utóbb még pótolgatok majd az adott fajoknál, ha pluszban találok még valamit. Az alfajokat az adott lény témájába írom be, így legalább könnyebb lesz az áttekintés.

2013. április 17., szerda

Lucifer pecsétjei

Számos pecsét létezik, több száz (egyesek szerint a számuk 600 körülire tehető). Ezen pecsétek feltörésével Lucifer a Földre szabadul és elhozza az Apokalipszist. A pecséteket Isten hozta létre, hogy Lucifert a börtönében tartsa.
Ahhoz, hogy a bukott angyal a Földre kerüljön 66 pecsét feltörésére van szükség.
A sok-sok pecsétnek nem lehet tudni a sorszámát, azaz, hogy hogyan is következik egymás után. Csak azt tudjuk, hogy mi az első és mi az utolsó pecsét.

Az eddig ismert pecsétek:
- Egy igaz embernek vért kell ontania a Pokolban gonosz segítsége által (1. pecsét)
- A tanúk felemelkedése - Ennek jelentése annyit tesz, hogy azok az emberek, akik meghaltak, akiket nem tudtak megmenteni, szellemként visszatérnek, és bosszút állnak azokon az embereken, akik megmenthették volna őket. A lelkeiket nem hagyja nyugodni a bosszú, így egy szimbólum jelenik meg a kezeiken, amely a tanúk felemelkedésének jele.
- Samhain feltámadása - Samhain egy nagy hatalmú démon, akinek a felélesztése csak 600 évente lehetséges. A Halloween démona ő. A középkorban az emberek ezen a napon álarcokban jártak, és vért raktak ki a házaik elé, amivel Samhain étvágyát csillapították. Az álarcok amolyan védelmet szolgáltak a démon ellen. Úgy tartották, hogy ezen a napon a legvékonyabb az élők és holtak világa közötti fal, így a halott lények könnyedén átjöhetnek a mi világunkba Samhain hatalmának segítségével. Szerencsére mindig megakadályozza valaki Samhain feltámadását.
- Florida állam, Key West tartományában 10 faj kihalása
- 15 alaszkai halász megvakulása
- Madarak áldozata - A pecsétet csak New York város fölött 3200 lábbal a levegőben lehet feltörni még pedig úgy, hogy madarakat áldoznak fel.
- Bankok kirámolása
- A Frank Miller által rendezett "The Spirit" filmjének bemutatása - Ez a pecsét, mint tudjuk, 2008.-ban feltört, mivel a filmet bemutatták.
- A trón eladása - Moldávia királyának, Rodruzának a trónját kell eladni, hogy feltörjön a pecsét.
- A Super Bowl nézése - A pecsét feltöréséhez sok-sok kissé ittas állapotú emberre van szükség, akik a Super Bowl meccsek alatt a kivetítőket nézik és az eldugott démoni jeleket is szintúgy figyelik a reklámok és előzetesek közben.
- A nyolcak születése - A pecsét egy pókdémonhoz kapcsolódik, akinek találnia kell egy férfit, akitől teherbe esik és megszülheti 8 pókdémon csemetéjét.
- 66 diák megölése egy tanár által
- Két kaszás (szellemi lények, akik a halottak lelkét kísérik a Pokolba vagy a Mennybe) megölése a napforduló éjjelén
- "Az első démon az utolsó pecsét." - Azaz Lilith, akitől minden démon ered, halála feltöri az utolsó pecsétet. A démon vére által megnyílik a föld és Lucifer kiszabadul börtönéből.

Ezeken kívül még ismert 7 pecsét, ami már jóval a régmúltban fel lett törve:
- Az Antikrisztus eljövetele
- Nagy háborúk kitörése
- Éhínség
- Járványok, éhínség, háborúk
- Vértanúk halála Krisztusba vetett hitük miatt
- Pusztító földrengések
- Jég és tűzeső, növények pusztulása, tengeri, tavi, folyami élőlények pusztulása meteor által, a Hold és a Nap elsötétedése, sáskajárás

A pecsétek feltörése mellett még azt tudni kell, hogy van egy mód arra, hogy kinyissuk Lucifer ketrecét és megsegítsük, hogy a Földre kerüljön. Ehhez össze kell gyűjtenünk az Apokalipszis 4 Lovasának gyűrűit. Ezek, bármilyen sík felületre lerakva őket, megnyitják a ketrecet, így Lucifer kijuthat a Pokolból.

10 megjegyzés:

  1. Szerintem ha eddig mög nem t0rtek fel 0ket akkor hamarosan valaki felfogja.
    ezt tudom.
    Egyebkent lucifernek nincs kul0n pecsetje..................ez kördös csak nincs kerd0jelem.

    VálaszTörlés
  2. EZ MIND Lucifer pecsétje... Tehát ahhoz, hogy Lucifer a Földre jöjjön a Pokolból, 66 pecsét feltörésére van szükség. Az 1. és utolsó pecsétnek adottnak kell lennie, tehát annak mindig ugyanannak kell lennie - azaz az 1. az egy igaz embernek a Pokolban vért kell ontania, míg az utolsónak, a 66.-nak Lilith megölésének kell lennie. DE mivel Lilithet megölték a fivérek, így többször már nem is történhet meg, hogy Lucifer a Földre kerüljön, mivel ugye Lilith halott.
    Persze NEM csak 66 pecsét létezik, hanem több száz, több ezer, csak épp ezeket törték fel a démonok a sorozatban, illetve ezekről volt szó. De lényegtelen, hogy mennyi pecsét van még a világban, Lilith ugyebár halott, a Pokolban van, így soha többé nem jöhet Lucifer a felszínre, akármennyi pecsétet törnek fel.
    Kérdésedre válaszolva, Lucifernek nincs külön pecsétje, mint ahogy senkinek sincs külön pecsétje. Kivéve Lilithet, mivel ő maga volt egy pecsét.

    VálaszTörlés
  3. De miért vagy olyan bisztos benne hogy Lilith már halott és hogy a pokolba van? A világ vége igyis úgyis el jön

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont amiatt, mivel ő az utolsó pecsét. Azaz, ha valaki feltör 65 pecsétet, akkor Lilith vérét kell ontania hatvanhatodikként, hogy Lucifer a Földre kerüljön a Pokolból. Mivel Lilith egy démon, az erősebbik fajtából, így egyértelmű, hogy a démoni lénye visszakerült a Pokolba. Ha a sorozatot vesszük, valamelyik részben el lett mondva, hogyha egy démont visszadeportáltak a Pokolba, az onnan újra nem tud emberi porhüvelybe kerülni, nem tud visszajutni a Földre. Innen felvéve a szálakat, Sam megölte Lilithet, feltörte a 66. pecsétet és feljött Lucifer. Az is el lett mondva, azt hiszem valamelyik angyal által, hogy a 66. pecsétnek MINDIG Lilith halálának kell lennie. De mivel Lilith meghalt, visszakerült a Pokolba... vagy akár mondhatjuk akár azt is, hogy a Purgatóriumba, nincs kizárva, de a Pokol nekem jobban fekszik, így hiába törnek fel akár több száz pecsétet, Lucifer többször nem kerülhet a Földre a ketrecből. Tehát a lényeg annyi, hogy a 66. pecsét az mindig Lilith halálát jelenti.
      A világvége egyértelmű, hogy eljöhet, hiszen ott a Sötétség, a leviatánok, vagy akár ott van Isten, aki mondjuk meggondolja magát és eltörli a Földet és az embereket, és még sorolhatnánk végtelenségig a lehetőségeket.

      Törlés
    2. Tény, hogy a supernaturalban meghalt lilith :D

      Törlés
    3. Jaja,el is jött az apokalipszis a Winchesterek le is állították

      Törlés
  4. Lilith nem halt meg mivel hallhatatlan.Nem evett a tudás fájárol sem.Kimondta Isten titkos nevét is.Isten átokkal sulytotta ugyan de megölni nem tudja.

    VálaszTörlés
  5. Na ez nagyon király. Sokkal jobb, mint a spirits of eridu ahol a démonok jónak vannak beállítva. A sátánizmus igazi szépsége pont a sötétség és gonoszság. Ez a tradicionálos vonal.

    VálaszTörlés
  6. Érdemes elgondolkozni azon mennyi dolog van a Supernatural -ban ami egyezik a valósággal igaz?:-)

    VálaszTörlés