Az oldal célja

Nos... mindig is érdekelt az, hogy a filmekben, képzelt világokban, regényekben, játékokban milyen lények élnek. Ezért úgy gondoltam, hogy az internet segítségével összegyűjtöm ide erre az oldalra a legtöbbjüket. Legfőképp saját célra, mivel szeretnék írni egy enciklopédiát, mely minden fajt tartalmaz, amit csak találok, de ha valaki kedvet kap esetleg az íráshoz, az meríteni is tud az összegyűjtött anyagokból.
Az oldalon filmbéli, könyvbéli, játékokban használt fajokat, és kriptozoológiai lényeket is találhatsz.
Kellemes kutakodást!:)

Szerk.: Úgy gondoltam, hogy felsorolom az összes, általam ismert lényt némi jellemzéssel. Minden napra egy jut. Lehet, hogy utóbb még pótolgatok majd az adott fajoknál, ha pluszban találok még valamit. Az alfajokat az adott lény témájába írom be, így legalább könnyebb lesz az áttekintés.

2011. szeptember 25., vasárnap

Az Apokalipszis 4 lovasa

    A Biblia lapjain úgy jelennek meg, mint Isten küldöttei, akik az ő parancsára pusztítanak a világban. Bár sok történetben Lucifer küldöttei, akik sok kínt és gyötrődést hoztak az emberekre.
Halál

    Az egyetlen isteni lény, aki magánál az Istennél is idősebb. Képes bármilyen alakban megjelenni. Ő maga a Kaszás, aki a többi kaszásnak parancsol. Nem fél senkitől, mivel bárki életét el tudja venni pusztán csak egy érintéssel. Bár létezik egy varázslat, amivel meg lehet láncolni, de ennek egy hozzávalója nagyon ritka a világban. Ez az anyag a megkövült villám, amelyet sokan isteni cselekedetnek gondolnak. A szeánszhoz emberi vérre, a megkövült villám darabjaira, rozmaringra és egy varázsigére van szükség.
    Fekete kabátos, csontsovány, de mégis tekintélyes idősebb férfiként járja a városokat.

Invoco Mortem.
Te in mea potestate.
Defixi. 
Nunc et in aeternum.

Háború


    Viszályt szító lény, aki csak akkor érzi jól magát, ha a körülötte lévő emberek haragvással, gyűlölettel néznek a másikra. Próbálja átverni illúziókkal az embereket. Akkor erősödik, amikor háború, harc folyik a városokban. Vörös szemű, fiatal férfi képében járja a világot.

Pestis

     Betegségeket, kórságokat terjeszt mindenhová, amerre jár. Döglegyek, szúnyogok, dögvész követi útja során. Ha bárki a közelébe kerül, olyan betegségeket kap el, amiről még nem is hallott. Képes egy csettintéssel megbetegíteni bárkit és bármit. Legtöbbször egy kórságoktól szenvedő, középkorú férfi képében jelenik meg.

Éhínség

    Az élőlények lelkéből táplálkozik, de az életerejüket is szereti elszívni. A falánkság megtestesítője. Akit elkap, az késztetést érez arra, hogy bármit megegyen. Általában egy tolószékes, öreg, aszott ember képében jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése