Az oldal célja

Nos... mindig is érdekelt az, hogy a filmekben, képzelt világokban, regényekben, játékokban milyen lények élnek. Ezért úgy gondoltam, hogy az internet segítségével összegyűjtöm ide erre az oldalra a legtöbbjüket. Legfőképp saját célra, mivel szeretnék írni egy enciklopédiát, mely minden fajt tartalmaz, amit csak találok, de ha valaki kedvet kap esetleg az íráshoz, az meríteni is tud az összegyűjtött anyagokból.
Az oldalon filmbéli, könyvbéli, játékokban használt fajokat, és kriptozoológiai lényeket is találhatsz.
Kellemes kutakodást!:)

Szerk.: Úgy gondoltam, hogy felsorolom az összes, általam ismert lényt némi jellemzéssel. Minden napra egy jut. Lehet, hogy utóbb még pótolgatok majd az adott fajoknál, ha pluszban találok még valamit. Az alfajokat az adott lény témájába írom be, így legalább könnyebb lesz az áttekintés.

2011. szeptember 13., kedd

Bivalyok / szarvasmarha-félék / bölények

    Ezek az állatok sem különböznek annyira az ismert fajoktól, bár legtöbbjük sokkalta jobban kedveli a mocsaras, páradús, forróbb éghajlatú területeket. De persze akadnak az északabbi régiókban is szép számmal.
    Nagy számú csapatokban élnek, amelynek irányítója a vezérhím. Alatta a ranglétrán fiatalabb hímek, fiatal és idős nőstények és borjú egyedek találhatóak.


Bivaly, szarvasmarha és bölény alfajok
- Zebrabivaly: nevéből értetődően zebra és bivaly fajok keveréke. Teste bivaly méretű, nem tér el egy átlagos szürke marháétól, de bőrét fekete-fehér csíkok fedik. A szavannákat kedveli, amit valószínűleg zebra ősétől örökölhetett. 
- Kujata / kjata: fura faj, mely képes felhasználni a tűz, a jég és a villámlás energiáit, elemeit az ellenségei ellen. 400 szeme van a fülei, az orra, a szája környékén, de még a nyelvén és a lábain is találhatóak belőlük.
- Gorgó: az evolúciós mutáció újabb gyöngyszeme: testét vastag, barna-fekete pikkelyek fedik, amelyen egy átlagos kard azonnal kicsorbul vagy kettétörik. Szemei állandó vöröses sárga izzásban égnek, míg szájából zöld gáz tör elő, amely minden élő számára méreg.
- Réem: átlagos testű bivalyféle, mely ha valamilyen veszélyt érez, azonnal láthatatlanná válik. Erre úgy képes, hogy testét olyan pikkelyszerű bőr fedi, amelyen megtörik a fény, és az ellenfél olyannal látja, mint amilyen a környezet.
- Beffalo: az amerikai bölényhez hasonló lény, csak sokkal nagyobb termetű. Kb. másfélszer akkora, mint egy bölény.
- Byzon / bison: vadon élő példányai nagy, füves pusztaságokon honosak, míg a hatalmas termetű, szelídített bivalyokat erejük és kitartásuk miatt használják igavonásra, kocsi húzására, de olykor meg is lovagolják őket. Húsa kifejezetten rágós, ezért többnyire csak éhínség idején eszik, bőréből, szarujából azonban különféle használati tárgyakat készítenek. Az átlagos házi, igavonásra kitenyésztett byzon vállmagassága 1,5-1,7 láb körüli, szarvának terpesztése akár az 1 lábat is elérheti, súlya 1000 font, vagy annál is több. Színe a fehértől és a szürkétől a feketén át a barnáig szinte bármi lehet. Marhákkal is könnyen pároztatható, de ekkor annak betegségeit is könnyen megkapja. A fajtiszta byzon azonban bármely ökörnél erősebb, ellenállóbb és okosabb - igaz, drágább is. Egy byzon ára egy málháslóéval egyezik meg, azaz 2 arany.
- Carabaon: vízi bivaly, melynek szőrzete rövidebb, lágyabb a byzonénál, vállmagassága 1,8 láb, hátrafelé csavarodó szarva szélessége 1,2 láb is lehet. Hatalmas termete ellenére - széles patáinak köszönhetően - biztonságosan mozog a bizonytalan, ingoványos talajon is, ezért előszeretettel használják őket elárasztott rizsföldeken. Rendkívüli munkabírású jószág: ha eleget ihat, napi 12-13 órát is képes egyfolytában robotolni.
- Bantha: robusztus élőlények, körülbelül 2.5 méter magasak, a hímek megütik akár a 3 métert is. Csontos, tülkös szarvuk lecsavarodik majom-szerű képükig, hatalmas szőrzetük értékes, gyakran kereskednek vele, ám a legnagyobb érték rajtuk a szarvuk, amit az évenkénti párzás előtt használnak, hogy megküzdjenek egymással a hímek, a nőstényekért. Kolóniákban élnek, csapatokban járnak vadászni, kifejezetten növényevők, és rendkívül utálják a nyers, friss húst. Megtalálhatók az egész galaxisban. Fellehet léptetni őket cirkuszi bemutatásokon, nagy kedvencként használják például a Tatooinen. Igavonásra vagy teherhordásra is igen jól betaníthatok. A legtöbb példány vad, harcias természetű, de hamar belehet tanítani, a sivatag portyázói, a buckalakók is ezeken a hátasokon lovagolnak, ha vadászni és cserkészni indulnak.
- Reek: a Codian holdjain él meg, kisebb csordákba tömörülve. Nehézkesek, és behemót méretük alapján kilehet nézni belőlük a gyilkos, ádáz indulatot. Négylábon járnak, és inkább hasonlítanak egy dinoszauruszra, mint egy emlősre. Bika fején, kifejlődött pofaszarvak lekonyulnak, miközben a középső szarvat támadásra használják. Harcias természetűek, és párzáskor mindig kihívják elenfelüket, hogy megküzdjenek a tökéletes nőstényért. Évente többször szülnek és csordákban élnek meg. Étrendjük a húsból és a mohás növényekből áll össze.
- Gianagi marha
- Baertwikke:
nagy testű, gubancos szőrű havasi tulok. A széles szarvú vezérbikák különösen agresszíven őrzik a csordát.
- Bikazus: homlokán hosszú, spirális szarvat viselő bivalyfaj, mely leginkább egy marha és egy unikornis kereszteződéséből alakult ki az evolúció során.
- Filvian: értelmes lénynek számító faj, mely képes dörmögő szavakkal kommunikálni azzal, aki megérti a nyelvezetét, mégis megmaradtak az állati viselkedési formái is. Kezdetleges ruhákat hordanak, hogy intelligensnek tűnjenek. Sivatagokban élnek, és karavánokkal kereskednek.
- Pézsmabölény: vastag szőrzetű, hideg területeken élő faj, melynek szőre nagyon sokat ér a piacon. Kellemes pézsmaillat terjeng a csorda tagjai körül.
- Trójai bronzbika: egyetlen egy létezett belőle, amelyet Iaszón görög hős pusztított el. Testét vastag, fémszerű páncél védte, orrlyukaiból forró gőz és tűz áradt ki. Úgy gondolják néhányan, hogy teste félig-meddig gépezet volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése