Az oldal célja

Nos... mindig is érdekelt az, hogy a filmekben, képzelt világokban, regényekben, játékokban milyen lények élnek. Ezért úgy gondoltam, hogy az internet segítségével összegyűjtöm ide erre az oldalra a legtöbbjüket. Legfőképp saját célra, mivel szeretnék írni egy enciklopédiát, mely minden fajt tartalmaz, amit csak találok, de ha valaki kedvet kap esetleg az íráshoz, az meríteni is tud az összegyűjtött anyagokból.
Az oldalon filmbéli, könyvbéli, játékokban használt fajokat, és kriptozoológiai lényeket is találhatsz.
Kellemes kutakodást!:)

Szerk.: Úgy gondoltam, hogy felsorolom az összes, általam ismert lényt némi jellemzéssel. Minden napra egy jut. Lehet, hogy utóbb még pótolgatok majd az adott fajoknál, ha pluszban találok még valamit. Az alfajokat az adott lény témájába írom be, így legalább könnyebb lesz az áttekintés.

2011. augusztus 12., péntek

Dzsinnek

  A muszlimok általánosságban hisznek a dzsinnekben, amelyek szabad akarattal rendelkező lények, akiket Isten füsttelen tűzből teremtett, hasonlóan, ahogy az embereket agyagból.
  A dzsinneknek épp olyan társadalmuk van, mint az embereknek, esznek, házasodnak, meghalnak stb. Az emberek nem láthatják őket, de ők látják az embereket. Olykor szándékosan vagy véletlenül kapcsolatba kerülnek az emberekkel. Képesek jót és rosszat is tenni.
  Az iszlámhoz kapcsolódó mitológiában a dzsinneket lehetséges varázslat segítségével irányítani azáltal, hogy tárgyakhoz kötjük őket. A gonosz dzsinnek szerepe általában megegyezik a keresztény démonokéval, amennyiben szintén képesek embereket megszállni vagy rávenni őket helytelen dolgokra.
  Az elemi síkok lakói. Híresek az erejükről, a ravaszságukról és a szemfényvesztésben való jártasságukról. Néha a fajtársaikkal semleges találkozóhelynek használják az anyagi síkokat vagy hogy olyasféle javakat gyűjtsenek, amelyek nem találhatóak meg a saját síkjukon.
  Páratlan mágikus képességeik vannak, amellyel bárkit átvernek.
  Csak és kizárólag bárányvérbe mártott ezüst tőrrel lehetséges az elpusztításuk.

Dzsinn alfajok
- Jann: a leggyengébb dzsinn fajok egyikének tagja. Lénye a négy legfőbb elemből tevődik össze, és ezért többnyire kénytelen az anyagi síkok valamelyikén maradni. Leginkább a sivatagokat és a rejtett oázisokat kedveli, ahol zavartalanul és biztonságban élhet. A jann társadalom nagyon nyitott, a férfiakat és a nőket egyenlőkként ismerik el. Törzsekben élnek, amelyeket egy sejk vagy egy-két vezír irányít. A legtöbb törzs nomád életmódot folytat, és területeik mérföldek százaira nyúlhat minden irányba. Nagyon hasonlítanak az egyszerű emberekhez kinézetben. Női megfelelője a janni.
- Djinn: a Levegő Elemi Síkjáról származó dzsinn, mely hatalmas lebegő szigeteken él, amelyek 1000 métertől több mérföldnyi szélesig bármekkorák lehetnek. Ezen szigetek fölött egy-egy sejk uralkodik. A társadalom élén a kalifa áll, akit nemesek és hivatalnokok szolgálnak. A kalifa rendelkezik minden djinn vagyonnal két napi utazás távolságig, és a tanácsadója hat vezír, akik a birtokok rendben tartásáért felelnek. Ha egy birtokot támadás ér, akkor hírnökök által hamarosan az egész djinn nemzet tudomást szerez erről és segíteni indul. Egy djinn úgy 3,2 méter magas, emellett körülbelül 270 kilogrammot nyom.
- Efreet: a Tűz Elemi Síkjának dzsinnje. Teste bazaltból, bronzból és az ezeket összeolvasztó lángokból tevődik össze. Híres arról, hogy gyűlöli a szolgaságot, és hatalmas bosszúvágy ébredhet benne, kegyetlen és bárkit képes félrevezetni. Elsődleges otthona a Sárgaréz Város, de a Tűz Síkon bárhol összefuthatunk vele. A társadalom felett a nagyszultán uralkodik, emellett hat pasa szolgál alatta, akik az anyagi síkokkal kapcsolatos ügyekkel foglalkoznak. Egy efreet úgy 750 kilogramm súlyú és 3,6 méter magas.
- Zulfain: dzsinn hercegek, akik sokkalta nagyobb hatalommal bírnak bármely más fajnál.
- Sila: a buddhistáknál ismert dzsinn faj, mely a halandóságot jelképezi.
- Sebitar: a jósok mestere, dzsamrakay fajta mesterdzsinn.
- Sejtan: Kínában és Japánban élő dzsinn.
- Kharad: gyakori közdzsinn, melynek neve szó szerint jótevőt jelent. Olyan alsóbbrendű, mágikus képességekkel felruházott dzsinn, aki a hagyomány szerint mindig a gyengék és elesettek oldalára áll. A köznép körében érthető módon igen népszerű, de egyes teológusok még a létét is hajlamosak kétségbe vonni. 119 lejegyzett történet van, amikor is egy kharad egy bántalmazott, gyenge ember oldalára állt.
- Karaa: arub mesterdzsinn faj.
- Jahrend: harcos közdzsinn fajta. Az Örök Tavasz honának lakója.
- Ifrit: áttetsző, légies teremtmények, akik a Levegő Elemi Síkjának lakói. Drágakövek általi megidézés útján bukkannak fel. Gonosz, alantas lények, akik a fények és érzelmek mágiájával kerítik hatalmukba az embereket.
- Huri: szépséges nőre hasonlító közdzsinn fajta. A kincset érő gyönyörök irányítói.
- Márid: a Tűz Elemi Síkjának lakója, a djinnek esküdt ellenségei.
- Arub: mesterdzsinn fajta, akik a dzsinnhercegek biztonságáért felelnek.
- Dzsamrakay: szintén mesterdzsinn fajta.
- Kahra dzsombata: ők a dzsinn hatalmasok.
- Kahra fellahma: dzsinnherceg fajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése