Az oldal célja

Nos... mindig is érdekelt az, hogy a filmekben, képzelt világokban, regényekben, játékokban milyen lények élnek. Ezért úgy gondoltam, hogy az internet segítségével összegyűjtöm ide erre az oldalra a legtöbbjüket. Legfőképp saját célra, mivel szeretnék írni egy enciklopédiát, mely minden fajt tartalmaz, amit csak találok, de ha valaki kedvet kap esetleg az íráshoz, az meríteni is tud az összegyűjtött anyagokból.
Az oldalon filmbéli, könyvbéli, játékokban használt fajokat, és kriptozoológiai lényeket is találhatsz.
Kellemes kutakodást!:)

Szerk.: Úgy gondoltam, hogy felsorolom az összes, általam ismert lényt némi jellemzéssel. Minden napra egy jut. Lehet, hogy utóbb még pótolgatok majd az adott fajoknál, ha pluszban találok még valamit. Az alfajokat az adott lény témájába írom be, így legalább könnyebb lesz az áttekintés.

2011. augusztus 6., szombat

Szárnyas lovak

    Mindegyikük széles fehér, barna vagy fekete szárnyat visel (kivétel thestral - bőrszárnyak). Termetük valamivel nagyobb a közönséges lovaknál, de ugyanolyan szilajok és vadak. Egyes fajaik jól idomíthatóak.
     Nagyon sokat érnek. Gazdájuk számukra nagyon fontos, bárhová követik és ahogy tudják, segítik.
     Magashegységek lakói, ahol párban élnek. Társukat egy életre választják meg.
    Szeretik a tisztaságot és a jó jellemű lényeket. Sokszor látni őket elfek társaságában vagy tavasszal, szépen zöldellő réteken.
Szárnyas ló alfajok
- Pegazus / ghabel leth-labriel: az óidők szárnyas patásai. Színük általában fehér, de léteznek szürke, sőt fekete és barna példányaik is. Természetes körülmények között a legmagasabb hegységek fennsíkjain élnek. Roppant nagy értékűek (a tojásuk 2000 aranyat, a fiatal pegazusok 3000 aranyat érnek, míg a felnőttekért akár több tízezer aranyat is elkérhetnek). Nem könnyű beidomítani. Ha a legcsekélyebb gonoszságot is megérzi valakiben, akkor azonnal elrepül. Fészkükben 1-2 tojás található. Marmagasságuk úgy 180 centiméter, tömegük 600 kilogrammra tehető, szárnyfesztávolságuk 6 méter körüli. Súly terhelésük a 800 és 2400 kilogramm között váltakozik.
- Abraxan: a palomino lovak közé tartozik. Csak és kizárólag malátából készült whiskyt iszik. Szemei feketék, bőre világos, tollai kékek. Nagyobb termetű egy közönséges lónál. Franciaországban honos.
- Granian: szürke színű alfaj, mely híres a kivételes gyorsaságáról.
- Aethonan: marjuk mogyorószínű. Nagy-Britanniában és Írországban fordulnak elő legtöbbször, de a világ más tájain is megélnek.
- Thestral: az egyetlen szárnyas ló, amelynek bőrszárnyai vannak, és testét fekete vagy barna szőr fedi. Testük másrészt csontsovány. Csak az láthatja meg őket, akik valamilyen halál szemtanúi is voltak. Inkább hüllőszerű kinézete van, mint emlős. Szemük fehér színű; olyan, mintha valamilyen hályog borítaná.
- Hipopegazus: olyan szárnyas ló, mely képes a víz alatt is lélegezni kopoltyúi segítségével, de ugyanúgy szeli a levegőt is. Amolyan kétéltű emlős. Ugyanúgy megél a szárazföldön, mint a vízben. Szeret mély, de csöndes tavak mellett tanyázni. Ha veszélyt érez, egyszerűen beleveti magát a vízbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése