Az oldal célja

Nos... mindig is érdekelt az, hogy a filmekben, képzelt világokban, regényekben, játékokban milyen lények élnek. Ezért úgy gondoltam, hogy az internet segítségével összegyűjtöm ide erre az oldalra a legtöbbjüket. Legfőképp saját célra, mivel szeretnék írni egy enciklopédiát, mely minden fajt tartalmaz, amit csak találok, de ha valaki kedvet kap esetleg az íráshoz, az meríteni is tud az összegyűjtött anyagokból.
Az oldalon filmbéli, könyvbéli, játékokban használt fajokat, és kriptozoológiai lényeket is találhatsz.
Kellemes kutakodást!:)

Szerk.: Úgy gondoltam, hogy felsorolom az összes, általam ismert lényt némi jellemzéssel. Minden napra egy jut. Lehet, hogy utóbb még pótolgatok majd az adott fajoknál, ha pluszban találok még valamit. Az alfajokat az adott lény témájába írom be, így legalább könnyebb lesz az áttekintés.

2011. augusztus 8., hétfő

Főnixek

    Gyönyörű madarak, melyek jóságukról és segítőkészségükről híresek. Gazdájukat minden feltétel nélkül megvédik, ha valami baj történik.
    Testméretük megegyezik egy közönséges fácán, páva vagy túzok méretével, attól függően, hogy milyen fajról van szó. Testüket élénk vörös vagy sárga, farukat barna toll fedi. Hangjuk túlvilági, ebből következtetve mindenkit, aki hallja, elkápráztat és kizökkent a valóságból. Bár némely fajoknak fülsiketítő károgása van, ezért használják őket védelemre, mivel azonnal jelzik a betolakodó jöttét.
    Valamilyen szinten halhatatlanok. Amikor elérik az öreg kort, akkor testük tűzbe kap, majd a hamuból új életre kelnek. A monda szerint 500, 1461 vagy 15 294 évig él, és csak ezután gyúl meg, és kel ki újra a hamvakból.
    Hamujuk és tolluk mágikus képességű. A hamu képes elpusztítani a legnagyobb valaha élt szörnyet, Minden Szörnyek Anyját. Tolla taszít mindenféle tintát, kivétel ha mágikus szöveget, varázsigét akarunk vele lejegyezni. Egyes egyedül a vas az, ami árt neki. Ha vas kalitkába vagy bilincsbe zárjuk, elveszíti "regenerálódó" képességét, és nem képes újra megszületni.
    A főnix a feltámadás és az örök élet jelképe sok hitvilágban.

 
Főnix alfajok
- Augurey / ír főnix: Az augurey Nagy-Britanniában és Írországban honos, de Észak-Európában is felbukkan néha egy-egy példánya. Zöldesfekete tollazatú, sovány, mélabúsnak tetsző madár - megjelenésében némileg emlékeztet egy csökött, alultáplált keselyűre. Rendkívül félénk állat. Tüskés bokrokban fészkel, táplálékát nagyobb rovarok és tündérek alkotják. Napjait túlnyomórészt könnycsepp alakú fészkében megbújva tölti, csak szakadó esőben kel szárnyra. Az augurey jellegzetesen mély, lüktető énekét egykor a halál előjelének hitték. A kitartó vizsgálódások azonban végül kimutatták, hogy az augurey énekével csupán az eső közeledtét jelzi. Azóta divattá vált az augureyt mint házi időjóst tartani, bár a madárnak a téli hónapokban tapasztalható szüntelen „óbégatása” sokak szerint elviselhetetlen. Az augurey tolla pennaként nem használható, mivel taszítja a tintát.
- Arábiai főnix: Arábia lakója. Sötétlila vagy vörös-arany színű tollazat van. A legritkább faj, csak egy él belőle a világon. Amikor halálát érzi, halotti máglyát rak magának, és gyönyörű búcsúdalt énekel, amíg a nap meggyújtja.
- Faeng-hwang / kínai főnix: inkább hasonlít egy pávára vagy fácánra. Megjelenése békét jelentett.
- Indiai főnix: Indiában honos alfaj.
- Benu: egyiptomi alfaj.
- Hō-ō / japán főnix: megjelenése harmóniát hoz minden olyan helyre, ahol megfordul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése