Az oldal célja

Nos... mindig is érdekelt az, hogy a filmekben, képzelt világokban, regényekben, játékokban milyen lények élnek. Ezért úgy gondoltam, hogy az internet segítségével összegyűjtöm ide erre az oldalra a legtöbbjüket. Legfőképp saját célra, mivel szeretnék írni egy enciklopédiát, mely minden fajt tartalmaz, amit csak találok, de ha valaki kedvet kap esetleg az íráshoz, az meríteni is tud az összegyűjtött anyagokból.
Az oldalon filmbéli, könyvbéli, játékokban használt fajokat, és kriptozoológiai lényeket is találhatsz.
Kellemes kutakodást!:)

Szerk.: Úgy gondoltam, hogy felsorolom az összes, általam ismert lényt némi jellemzéssel. Minden napra egy jut. Lehet, hogy utóbb még pótolgatok majd az adott fajoknál, ha pluszban találok még valamit. Az alfajokat az adott lény témájába írom be, így legalább könnyebb lesz az áttekintés.

2011. augusztus 7., vasárnap

Ooze, zselé lények

    Testfelépítésük egyszerű: zselészerű, könnyen változó, mindent felemésztő élőlények, melyek sötét barlangok, rések és sűrű erdők lakói. A világ minden részén előfordulnak. Testük nem köti őket a hőmérsékleti változásokhoz, bármilyen hideg és meleg levegőt, esős időt kibírnak.
    Bármit képesek elkapni, legyen az humanoid vagy óriási termetű élőlény (pl. sárkány vagy óriás). Amint elkapták a kiszemelt lényt, azonnal elkezdik az emésztést. Testük olyan erősen savas enzimet termel, amely még a vértezetet is azonnal atomjaira marja.
    Nagyon nem tudni, hogyan lehet őket elpusztítani. Egyesek úgy gondolják, hogy a tűz rá a legmegfelelőbb, de ez sem 100 %. A savakra immúnisak, mivel testük is nagyrészt abból áll.
    Állábakkal mozognak, és képesek a legszűkebb résbe is bepréselni magukat, nem számít milyen testesek vagy súlyosak. Szeretnek minimális mozgást végezni. Legtöbben lesből támadnak. Egyszerűen rácsöppennek az áldozatra, majd mikor megkezdődik az élelem fájdalomreakciója (kiáltás, hőkibocsátás), akkor rázuhannak teljes egészükben.

Ooze alfajok
- Nyálkaevő: nedves, mocsaras vidékek lakója, de alkalmanként előfordul nagyobb csatornákban is. Kinézete egy hatalmas fejhez teszi hasonlatossá, melynek zömök, rövid lábai és az oldalán hosszú kezei vannak. Maga a lény 60-90 centiméter magas. Hatalmas szája a fél testét elfoglalja, benne arasznyi fogak sorakoznak. Szeme nagy, de rendelkezik egy különös füllel is, ami kiváló hangérzékelést biztosít számára. A fülek a fej tetején találhatóak. Rendelkezik még a test hátsó részéből kinyúló farokszerű képződménnyel, 4-5 darabbal, amelyek a mozgásban és kapaszkodásban segítik. Kezének 5 ujja végén apró szájacskák találhatóak hegyes fogakkal. Bőre fakó szürkészöld, betegesen foltos és bibircsókos, pólusokkal telt. Egész testét dudorok, undorító kelések borítják, és a pólusok százai ontják magukból a bűzös, ragacsos váladékot, ami egész testét befedi és folyamatosan termelődik. Az elfogyasztott koszból, dögökből, ürülékből nyálkát termel, amit a pólusok a bőrére juttatnak. Porcos csontozata van és hajlékony ízületei. A nyálka még abban is segít, hogy bármi, amihez hozzáér, az odaragadjon hozzá és többé ne szabaduljon. Egy emberrel egy óra alatt képes végezni.
- Banara: élő méregnek is nevezik. Olyan, a méregkeverés és mágia ötvözésével létrehozott méreg, ami él, és korlátozott tudattal és cselekvőképességgel rendelkezik,. Egyes banarák előre meghatározott program értelmében fejtik ki hatásukat, mások folyton alkalmazkodnak a változó körülményekhez, megint másik távoli utasításokat követnek. Mesterségesen létrehozott teremtmények, Sionar Gal-A-Nay boszorkánymester hozta létre őket.
- Okkersárga zselé: leginkább egy óriási, sötétsárga amőbának tűnik. Megnőhet akár 3,6 méter hosszúságúra is, ekkor vastagsága akár 15 centiméter is lehet, de testét akár 1 centiméterűre is képes összepréselni.
- Fekete puding: földmélyi területeken kutat emészthető dolgok után. Külsőre leginkább egy félig megszilárdult, fekete nyálkához hasonljt. Az átlagos fekete puding úgy 6 méter átmérőjű és 60 centiméter vastag,.
- Zselékocka: lassan csúszik az alagutak falai között, és felold minden halott és élőlényt. A szervetlen anyagok egy része csapdába kerülve lebeg a zselékocka testében. 3 méter oldalhosszúságú és közel 4500 kilogramm tömegű, bár jóval nagyobb egyedek is előfordulnak.
- Szürke ooze: ártalmatlan víztócsának, vizes homokfoltnak vagy egy kupac kőnek látszik. Testhossza maximum 2,4 méter, vastagsága 150 centiméter lehet.
- Gőzölgő fröccsenet: addig a pillanatig láthatatlan marad, amíg a közelébe nem kerül bármi élő. Aztán beindul egy olyan mechanizmusa, amellyel mérgező gőzt bocsát ki, így elkábítva a potenciális élelmet.
- Ősi asszimiláció: a leggonoszabb labirintus lakó ooze lény, amely nem csak termetével és tömegével, de korával is kitűnik a többi zselé lény közül.
- Óriásmassza: hatalmas lény, mely akár egy egész falut képes elönteni és elpusztítani.
- Nyálkás genoid: képlékeny testű, laza szerkezetű, könnyen nyúló, mégis hihetetlenül ellenálló lény. Akár tűzzel, akár jéggel, akár elektromossággal támadják őket, az elemi mágiák szinte semmi látható károsodást nem tudnak okozni nekik.
- Panthall massza: démoni praktikák torz szüleménye. Nevét az őt először leíró, aszisz természettudósról kapta.
- Mocsári öbledék: mint neve is tartalmazza, a mocsaras vidékeket kedveli, de olyan hatalmas termettel bír, hogy ő maga alkotja azt a mocsarat, amelyben élt.
- Zöld nyálka: a zöld minden színében pompázó lény, mely a legnagyobb savmaró hatással rendelkezik.
- Kristályzselé: a többi ooze-al ellentétben csak a barlangok kristályait fogyasztja, aminek hatására teste kristályszerűvé vált.
- Barna puding: hasonló viselkedésű, mint a fekete, csak a színében más.
- Szürkésbarna puding: hasonló a feketéhez, csak színben különbözik.
- Fehér puding: hasonló a feketéhez, csak teste tejfehér.
- Misztikus iszap: mint a neve is jelzi, nagyon keveset tudnak róla. A legritkább ooze fajta.
- Hózselé: a legzordabb hideget is kibírja. A hideg területek lakója.
- Teratomorph: földdel táplálkozó faj.
- Csontzselé: dögökkel táplálkozó faj, mely nem képes megemészteni a kalciumot, így teste teli van csonttal.
- Vérivó zselé: a másik legveszélyesebb faj, mely képes az élőlényekbe testnyílásokon belemászni, majd elszívni az összes vért.
- Temetői ooze: a halottakkal táplálkozó faj.
- Digger: sár alapú alfaj.
- Higanyiszap: higany alapú faj.
- Mustárzselé
- Kábító zselé: talán a szagával vagy olyan vegyszerrel bódítja el áldozatát, amitől az egyből elveszíti eszméletét, és az életét is.
- Aballin: vízszerű zselé lények, melyek föld alatt laknak. Állábaik segítségével elkapják áldozatukat, majd a test felé húzzák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése