Az oldal célja

Nos... mindig is érdekelt az, hogy a filmekben, képzelt világokban, regényekben, játékokban milyen lények élnek. Ezért úgy gondoltam, hogy az internet segítségével összegyűjtöm ide erre az oldalra a legtöbbjüket. Legfőképp saját célra, mivel szeretnék írni egy enciklopédiát, mely minden fajt tartalmaz, amit csak találok, de ha valaki kedvet kap esetleg az íráshoz, az meríteni is tud az összegyűjtött anyagokból.
Az oldalon filmbéli, könyvbéli, játékokban használt fajokat, és kriptozoológiai lényeket is találhatsz.
Kellemes kutakodást!:)

Szerk.: Úgy gondoltam, hogy felsorolom az összes, általam ismert lényt némi jellemzéssel. Minden napra egy jut. Lehet, hogy utóbb még pótolgatok majd az adott fajoknál, ha pluszban találok még valamit. Az alfajokat az adott lény témájába írom be, így legalább könnyebb lesz az áttekintés.

2011. augusztus 11., csütörtök

Unikornis / egyszarvú / monocerosz

    Ló alakú mesés állat, vörös lófeje, fehér lóteste, őzlába és oroszlánfarka van, homloka közepén egyenes hegyes szarvval, mely hatalmas fegyveréül szolgál, de sokan mágikus képességet nyilvánítanak neki. Ez a szarv elefántcsont-fehérségű, 60-90 centiméter hosszúságú. Egy kereskedőnek akár 2000 aranyat is megérhet.
    A patái osztottak. A hímek sörénye a faroknál, a fejnél és áll alatt dúsabb.
    Testhossza 2,4 méter, marmagassága 150 centiméter, súlya 450 kilogrammra tehető. A nőstények valamivel vékonyabb testfelépítésűek.
    A párválasztás egész életre szól. Rejteknek félig nyitott ligeteket választ az általa védelmezett erdő mélyén.
    Hazájának Indiát vagy Afrikát tartják.
    Ókori eredetű hiedelmek szerint szarvának pora minden méreg hatását közömbösíti; az állatot csak úgy lehet elfogni, ha egy szűz leányt ültetnek le útjába, az előtt letérdel, és ölébe hajtja a fejét.
    A legenda szerint csak az láthatja meg, aki saját mélységeibe elmerülve teljes csendben van.


 
Unikornis alfajok 
- Kirin: Japánban honos faj, melynek testét pikkelyek fedik. Úgy gondolják, hogy védekezésképpen szarvából villámokat képes kilőni.
- Ki-lin / quilin / qílín: kínai unikornis, melynek teste teljes egészében lángol.
- Sz
- Trikornis:
nem sokban különbözik a közönséges egyszarvútól, csupán homlokán 1 szarv helyett hármat visel. A legritkább faj, ugyanis sokat kipusztítottak a 3 szarva miatt.
- Equitass: ezen fajok között nem léteznek hímek. Minden egyed nőnemű és önmegtermékenyítéssel szaporodnak.
- Haonwelli vágtázó: marmagassága úgy 1,6 méter, teste és mozgása légiesnek tűnik. Háta rövid, de szügye mély és széles, nyaka hosszú és karcsú, feje hosszú, fülei kicsik. Lába bár nem túl vastag, ellenben izmos. Sörénye, farka dús, hosszú, szőrzetével megegyező színű. Szőre selymes, színe csak fehér, ritkábban fekete lehet. Ritkán, de születik egy-két példány, amelyik aranyszínű. Gyors, kitartó, rendkívül intelligens, tanulékony fajta, sokszor a legegyszerűbb jelekből is megérti, mit akar tőle a gazdája. Látszólagos törékenysége ellenére szívós, erős, bár nagy terhek hordására nem alkalmas.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése