Az oldal célja

Nos... mindig is érdekelt az, hogy a filmekben, képzelt világokban, regényekben, játékokban milyen lények élnek. Ezért úgy gondoltam, hogy az internet segítségével összegyűjtöm ide erre az oldalra a legtöbbjüket. Legfőképp saját célra, mivel szeretnék írni egy enciklopédiát, mely minden fajt tartalmaz, amit csak találok, de ha valaki kedvet kap esetleg az íráshoz, az meríteni is tud az összegyűjtött anyagokból.
Az oldalon filmbéli, könyvbéli, játékokban használt fajokat, és kriptozoológiai lényeket is találhatsz.
Kellemes kutakodást!:)

Szerk.: Úgy gondoltam, hogy felsorolom az összes, általam ismert lényt némi jellemzéssel. Minden napra egy jut. Lehet, hogy utóbb még pótolgatok majd az adott fajoknál, ha pluszban találok még valamit. Az alfajokat az adott lény témájába írom be, így legalább könnyebb lesz az áttekintés.

2011. augusztus 12., péntek

Ent / fapásztor / etunaz

  Beszélő fákként írják le őket, nevük angol-szász eredetű, jelentése óriás. Fapásztoroknak hívják is őket, ami azt jelenti, hogy a mély, sűrű erdőket járják és a fákat védik és beszélgetnek velük. Egyes egyedül az elfekkel értik meg magukat, más fajokkal nem is nagyon állnak szóba, és ki nem állják az orkokat.
  Legtöbbjük 4 méter magasra is megnőhet, de beszámoltak már másfél méteres és sokkalta nagyobb fajokról is. Nagyon sok alfaja létezik. Hosszú lenne végig venni, mivel minden fafajnak létezik ent mása is.
  Azt enteknél kevés nőstény létezik, sokkalta több a hím egyed. A gyerekeket vadállati dühvel védelmezik, ha valamilyen fenyegetést éreznek. Pusztán megjelenésükkel elrettentik az ellenfeleket, mivel iszonyatosan erősek. Képesek pusztán egy mozdulattal egy több tonnás követ elhajítani.
  A sűrű erdőséggel benőtt hegyeket és mocsaras vidékeket kedvelik. Minden ent család egy kisebb tó mellett él, amelyből folyamatosan táplálkoznak. Imádják a humuszban gazdag talajokat. Néha lábaikkal, amelyek gyökérként is szolgálnak, leásnak jó mélyre, hogy felszívják a tápanyagot.

Ent alfajok
- Mélységi ent: az egyetlen faj, mely nem bírja elviselni a felszíni napfényt, így a föld alá költözött és magányosan jár-kel, hogy társra és élelemre találjon. A legveszélyesebb alfaj a többi közül, hiszen minden más lényt utál, amelyek kibírják vagy szeretik a napfényt.
- Treant: talán más nem is létezik a jelenben. A régi kelta druidák sokat beszélgettek velük, hogy megtudjanak egyet s mást a világról és a nem emberi fajokról. Lehetséges, hogy mára már kihaltak, de ha léteznek még, akkor is a kihalás szélén állnak.
- Huorn: az ent faj ősei voltak ők. Az idős, öreg entek voltak a huornok, akiket semmilyen más ent faj nem ér utol bölcsességben és tudásban.
- Dendroid: őserdei, az Egyenlítő mentén dzsungelekben élő faj.
- Erdőent: erdőkben élő entek, akik fajta sokféleségben túltesznek minden alfajon.
- Mammutfenyő ent: az egyetlen alfaj az erdőentek közül, amit úgy gondoltam meg kell, hogy nevezzek. Méretük akár több 10 méter is lehet és koruk több száz évet is elérheti, viszont kevés az, aki megéri az ezer éves kort. Csodálatos egy faj, mégis nagyon kevés létezik belőlük a Földön. Ők is inkább Észak-Amerika erdőségeiben élnek. Akadnak köztük huornok is, az ismert adatok szerint körülbelük 9-10-en lehetnek szerte a világban. Legtöbbjük a világ pusztulását látva mély álomba merülve várja, hogy történjen valami, aminek köszönhetően újra életre kelhetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése