Az oldal célja

Nos... mindig is érdekelt az, hogy a filmekben, képzelt világokban, regényekben, játékokban milyen lények élnek. Ezért úgy gondoltam, hogy az internet segítségével összegyűjtöm ide erre az oldalra a legtöbbjüket. Legfőképp saját célra, mivel szeretnék írni egy enciklopédiát, mely minden fajt tartalmaz, amit csak találok, de ha valaki kedvet kap esetleg az íráshoz, az meríteni is tud az összegyűjtött anyagokból.
Az oldalon filmbéli, könyvbéli, játékokban használt fajokat, és kriptozoológiai lényeket is találhatsz.
Kellemes kutakodást!:)

Szerk.: Úgy gondoltam, hogy felsorolom az összes, általam ismert lényt némi jellemzéssel. Minden napra egy jut. Lehet, hogy utóbb még pótolgatok majd az adott fajoknál, ha pluszban találok még valamit. Az alfajokat az adott lény témájába írom be, így legalább könnyebb lesz az áttekintés.

2011. augusztus 4., csütörtök

Törpék

    Nemes harcosok, akik kiváló szakértelemmel rendelkeznek a fémek, kövek és háborúk terén. Általában komorak, határozottak és becsületesek.
    Általában 1,3 méter magasak, súlyuk egy felnőtt ember súlyának felel meg. A bőrük színe világosbarna vagy sötét-bronzos, arccsontjaik kiugróak, a szemeik csillognak. Hosszú hajuk rendszerint fekete, vörös vagy barna, a férfiak rendszerint gondosan nyírt szakállat és bajuszt viselnek.
    Ruházkodásban a föld színének árnyalatait kedvelik, amelyek szabásra egyszerűek és gyakorlatiasak.
    Szeretik a szabadidejüket a kövek, az acél és a nemesfémek művészi alakításával tölteni. Erős fegyverek, szép ékszerek és kiválóan metszett ékkövek kerülnek ki kezük alól. A vagyonra nem vágyakoznak, csak kevesen viselnek egynél több ékszert.
    Nem mondhatni, hogy az aranyért és más nemesfémekért bányásznak. Az egyetlen dolog a mithrill, amiért egy törpe igazán megőrül. 
   Szervezett csoportokban szeretnek támadni. A más fajokkal szembeli harcokban mindig  Kedvelt fegyvereik a harci balta, a dobókalapács, pika, rövid és nehéz számszeríj, és a buzogány.
   Többségük földalatti városokban élnek, amelyeket bányák mellé vagy köré építenek. Ezeket a városokat évszázadok alatt vájják bele a tömör sziklarétegbe.
    Társadalmuk klánokra bomlik, amelyek bonyolult családfákat tartalmaznak. A klánokat örökös uralkodó vezeti, aki általában a klán alapítójának leszármazottja.
    Rendszerint egy vagy két szakmára fókuszálnak, mint például a vértkovács, a fegyverkovács, az ékszerész, a mérnök vagy a kőműves. Az ifjak gyakran tanulnak más klánoknál, így ez segíti a faji összetartozást.
    Minden törpe szeret a hasával gondolkozni, imádják a mézsört, a bódító alkohol tartalmú italokat és az ökör és disznóhúst sütve és sózva. Másik kedvencük a dohány, illetve pipafű, amelyet békésen, nyugalomban szívnak el.

Törpe alfajok
- Dombi törpe: a legnépesebb törpefaj, mely mindenhol megél, ahol hegyvidékek vannak. Főistenük Moradin, aki szerintük a törpe fajt teremtette.
- Mélységi törpe: elzárkóznak a többi fajtól, testalkatuk vékonyabb, bőrük vöröses árnyalatú, és nagy, fakókék szemeikből hiányzik a csillogás. Hajuk színe bármilyen lehet.
- Derro / gonosz törpe: degenerált és gonosz ember és törpe által keresztezett faj. Kegyetlenek, sokszor ejtenek rabszolgákat és szórakozásul kínozzák halálra őket. Bőrük piszkosfehér, hajuk fakó sárga, kerek szemeiknek nincs semmi írisze, sem pupillája. A férfiak bajuszt viselnek, de nincs szakálluk. Ruháikat állati bőrből, szőrmékből készítik, bőrvértjeiket sárga vagy vörös rézszegecsekkel verik ki. Fő istenségük Diirinka.
- Duergar / szürke törpe: külsejük piszkos, a bőrük és testszőrzetük szürke. Legtöbbjük kopasz, még a nők is, és durva szövetű ruhákba öltöznek. Otthonaikban ékszereket viselnek, amelyeket nem takarítanak. Háborúban állnak a többi törpe fajjal. Fő istenségük Laduguer.
- Hegyi törpe: mélyebbre költöznek a hegyekbe, mint más rokonaik, ennélfogva látásuk is sokkal jobb a sötétben. Magasságuk 120 centiméterre tehető. Bőrük és testszőrzetük színe világosabb, mint a többi fajé. A felszíni és hegymélyi társaiktól egyaránt elszigetelődtek.
- Harci törpe: a legtöbb törpénél alacsonyabbak, de szélesebbek, zömökebbek, mint a többi faj. Főleg az esőerdőket, meleg, párás erdőségeket kedvelik. A harcban az először ölök, aztán kérdezek módot követik. Sokszor kifosztják az idegen fajok törzseit, falvait. Sokszor szövetkeznek más fajokkal, akik a harcban, portyázásban segítik őket, de egyáltalán nem bíznak meg bennük maximálisan.
- Azer: a Tűz Elemi Síkjának őshonos lakója. Bőre fémes, sárgaréz színű, és ahol a hétköznapi törpének szakálla és haja van, ott az ő feje körül lángnyelvek játszadoznak. Sárga, vörösréz, esetleg bronz kiltet hordoznak. Harcban szélesfejű rövid lándzsát vagy jól megmunkált harci kalapácsot használ. Szigorú katonai társadalomban élnek. Saját síkjukon bronzból készült erődökben laknak, és gyakran lépnek át más síkokra, akkor is drágakövek gyűjtése miatt. Legnagyobb ellenségük az efreetek.
- Bányatörpe / csapkodó / kopogó: mint a nevükben is benne van, bányákban élnek, akik vigyáznak a bányában dolgozó emberekre, és figyelmeztetik őket, ha valami baj közeleg a bányafalak kopogtatásával. Észak-Európa bányáiban élnek, legyen az elhagyatott vagy használt.
- Barbegazi: Franciaország és Svájc hegyeiben lakozó törpék. Fehér szőrmeruhájuktól, hajuk és szakálluk jégcsapjaitól télen alig észrevehetőek. A nyarat barlangokban, alagutakban alusszák át, míg az első hóig elő nem jönnek. Imádnak lavinákon alászáguldani. Füttyökkel és kiáltozva figyelmeztetnek a veszélyre és a bajba jutottak kiásásáért is megtesznek mindent.
- Uldra: az északi sarkkörön (Norvégia, Svédország, Finnország, Oroszország) élő törpék. Ők is végigalusszák a nyarat. Téli éjszakákon a rén- és jávorszarvasok őrei ők. Nappal sosem jönnek elő vájataikból, mert vakítja őket a fény.
- Bagg: nevük vakot jelent, ami arra utal, hogy ezen felszíni törpéket megrontja, elvakítja a föld alá beszüremlő napfény.
- Bahúb / fazard: a felszínt választották lakóhelyül. A faj tagjai híresek makacsságukról és kevélységükről, gyakran lenézik a kérészéletű fajokat.
- Daller
- Danír

- Jawa:
a Tatooine bolygó barátságos lakói, akik kereskedelemből élnek. Állandóan barna szerzetes csuhát viselnek, szemük hatalmas és sárgán csillog. Csak ez látszódik ki a csuha alól. Testük alap hőmérséklete 46 celsius fok. Egyetlen egy szóval fejeznek ki minden érzelmet (u'tini), de ezenkívül halk dörmögéssel beszélgetnek egymással.
- Kétfejű törpe: mutáció által létrejött törpe faj, amelynek fennmaradása nem 100%. Nagyon nehezen képes alkalmazkodni.
- Najib
- Pigmeus
- Shograt
- Tengeri törpe:
a tengerek, óceánok lakói. Testük több mint 90%-a víz. A víz alatt könnyedén lélegeznek, de a szárazföldön kevés ideig bírják. Hatalmas telepeiket tiszta vizű tengerekben építik fel.
- Vörössipkás: nagyon gonosz faj, mely a Pokol síkjáról származik. Lesben állva támadnak meg mindenkit, még pedig úgy, hogy hatalmas köveket dobnak rájuk. Széles karimájú kalapot viselnek, amely az áldozatuk vérétől piroslik, úgy mint szakálluk és hajuk is.
- Dverg
- Korrigan /
kornandon / ozigan / nozigan, torrigan, viltañs, poulpikan, paotred ar sabad
: a kelta mitológia törpéi, akik látják a jövőt, meg tudják változtatni a sorsot és fénysebességgel képesek mozogni.
- Vastörpe: a többi fajtól eltérően a testük nem hús és bőr, hanem tömör vas alkotja. Már azt is nehéz elképzelni, hogy hogyan mozognak, hiszen egy vastörpe súlya akár 300-400 kiló is lehet; ha nem több.
- Trogg: testük egészét mélylila szőr fedi, szemük pupilla nélküli, fehéren világít. Gonosz teremtmények.
- Fagytörpe: a legszívósabb faj, mely bármilyen hideg területen megél.
- Ferengi: fajukra és kultúrájukra a profit és kereskedelem iránti megszállottság jellemző, állandóan azon fáradoznak, hogy másokat csalással rászedjenek. Ismertek arról is, hogy rendkívül konzervatívak a női egyenjogúság terén. Egész kultúrájuk, így a vallásuk is a kapitalizmus elvein alapszik Csak ritkán lépik túl a 150 centiméteres magasságot. Könnyen felismerhetők előreugró homlokukról, az orrukon lévő kitüremkedésekről, borotvaéles fogaikról, valamint a nagy és igen érzékeny füleikről. Bőrük narancssárgás színű, koponyájuk mérete észrevehetően nagyobb, mint az embereké. Fejükben agyuk 4 részre tagolódik.
- Maahiset / maanalaiset: finn törpe faj.
- Kanka: litván faj.
- Oennereeske: izlandi és német faj, melyek gyermekeket rabolnak és sajátjaikként nevelik fel őket.
- Wichtlan: 60 centiméter magas német faj, melyek bányákban élnek. Hosszú orrukkal bármit kiszagolnak, és segítenek a munkákban.
- Monaciello / kis szerzetes: olasz faj, mely egy mélynövésű szerzetes ruhába öltözött emberkére hasonlít. Szeretnek viccelődni és csipkelődni az emberekkel.
- Kabonter: német faj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése